Geldophaler (19) na paniek-telefoontje aangehouden

polizei-dienststelle.jpgMEPPEN (Dld) - Op tweede kerstdag kreeg een gezin van Duits-Russische afkomst in Meppen tegen 9.30 uur een telefoontje van schijnbaar een advocaat die Russisch sprak en meedeelde, dat hun zoon een verkeersongeluk met een zwaargewond slachtoffer had veroorzaakt en nu dringend de betaling van 7000 euro nodig was. De aanvankelijk zeer geschrokken familieleden stelden als snel vast, dat hun zoon geen ongeluk had gehad. Daarop gingen ze voor de schijn op de eisen van de beller in. Deze gaf aan, een vertrouwenspersoon voor het afhalen van het geld te zullen sturen. ‘s Middags kwam er een jongeman en die wilde daadwerkelijk de 7000 euro afhalen. Hij werd door de gedupeerden totdat de politie kwam vastgehouden. De gearresteerde man betreft een 19 jaar oude man uit Litouwen, die geen vaste woonplaats Duitsland heeft. Hij is de Duitse taal niet machtig. De verdachte werd naar de speciaal voor jeugdigen ingerichte penitentiaire inrichting in Vechta overgebracht. De opsporingen naar de personen achter deze daad lopen nog. Het telefoontje werd vanuit Litouwen gepleegd. Tijdens de Kerstdagen noteerde de politie in de regio’s Meppen, Haren en Dalum meerdere gelijksoortige telefoontjes. Het bleef echter steeds bij pogingen tot afpersing, omdat de gebelden niet op de eisen van de daders ingingen.

Geen reacties mogelijk